Nieuws

Zusters in de klas

Zusters in de klas

De zusters Franciscanessen worden nog regelmatig gevraagd om op school te vertellen over het kloosterleven en De Weg van Franciscus. Zuster Charlotte bezocht groep vier van de Tillianderschool in Tilburg en vertelt: "Van het museum had ik de drie poppen, 'n koord met drie knopen, een rozenkrans, verschillende sluiers, een hulsel en nog wat andere spulletjes meegekregen. Daarmee ben ik in de klas aan de slag gegaan."

zusters_voor_de_klas.jpg

Enthousiast

"De kinderen stelden veel vragen. Of we wel eens straf kregen en of we wel mochten hollen. Ik vertelde dat ik een keer heel hard de trap op was gerend en toen aan de trapleuning ben blijven haken. Ze konden er om lachen. Op mijn vraag of iemand aangekleed wilde worden met een sluier, kwamen er genoeg vingers. Ze vonden het prachtig. Later hoorde ik van een van de moeders dat haar dochter heel enthousiast was over de dingen die ik had laten zien en had verteld."

"Tot slot gaf ik alle kinderen een plaatje van Franciscus waar hij tot de vogels spreekt. Toen ik vroeg of ze wisten waarom hij dat deed, gaf een kind het antwoord dat Franciscus veel van dieren hield. Een meisje zei dat hij tot de vogels sprak, omdat de mensen niet naar hem luisterden. Inspirerende antwoorden. Als dank kreeg ik een boekwerk met 29 tekeningen over Franciscus die de kinderen zelf hadden gemaakt."

Pelgrimeren voor de jeugd

Pelgrimeren voor de jeugd

Bekijk hier de voorlichtingsfilm die de Pelgrimshoeve uit Vessem heeft gemaakt over pelgrimeren voor de jeugd. Deze tweedaagse tocht laat zien wat zingeving/bezinning doet met de hedendaagse jongeren. Tijdens deze pelgrimage hebben de jongeren uit het voortgezet onderwijs een bezoek gebracht aan de zusters Franciscanessen van Oirschot.

Meer informatie over pelgrimeren vindt u op de website van Pelgrimshoeve Kafarnaum.

 

 

Krachtbronnen tweede thema: Kracht van samen

Krachtbronnen tweede thema: Kracht van samen

14 januari 2015

In navolging van het thema "Eigen kracht" is nu ook het volgende bronnenboek met als thema "Kracht van samen" gepubliceerd.

Evenals zijn voorganger uit de serie Krachtbronnen kent ook Kracht van samen een lespakket met heel verschillende didactische werkvormen en educatief materiaal zoals Digibord, handleidingen en werkboekjes. De pilotscholen gaan met Kracht van Samen aan de slag.